Hoeveel is een decimeter

Geplaatst op: 21.03.2019

Je begrijpt nu dat je het rijtje meter-decimeter-centimeter-millimeter heel goed uit je hoofd moet leren. De planken zijn 75 cm lang.

Je ziet hier een pudding bakje met een doorsnede van ongeveer een decimeter. MOB-versie Naar grote versie. Bij gelijke waarde is het aantal munten 10 x zo groot als het aantal briefjes.

De lange kant van een rechthoek is de lengte , de korte kant is de breedte. Je kunt dit op heel veel manieren uitrekenen. Veel mensen zullen na hun schooltijd de woorden 'decimeter' en 'decameter' niet vaak gebruiken en 'hectometer' alleen als ze het over die groene bordjes langs de snelweg hebben: Klik hier voor meer informatie over het belang van een leerwerkboek.

Lengte Een cd is ongeveer 1 millimeter dik. Als je na het indrukken van de blauwe knop het werkblad niet ziet, komt dit omdat de Flash-player niet in je browser is geinstalleerd. Tussen een beste password manager consumentenbond en een meter zit een factor 10 ofwel n nul. Klik hier om dit probleem op te lossen. Lukt het niet om een werkblad te printen, hoeveel is een decimeter.

De opening van een usb-aansluiting is ongeveer 1 centimeter breed. Hieronder zie je vijf of meer pdf-werkbladen die altijd zonder problemen kunnen worden geprint.

Navigatiemenu

De volgende manier maakt gebruik van de regel "delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde". We gaan dat nu uitleggen met een voorbeeld. Hieronder een paar voorbeelden. In onze tabel geven we aan dat - van links naar rechts - elke volgende eenheid 10 x zo groot is.

Op school leer je ze allemaal kennen.

  • Je begrijpt nu dat je het rijtje meter-decimeter-centimeter-millimeter heel goed uit je hoofd moet leren. Je ziet hier een pudding bakje met een doorsnede van ongeveer een decimeter.
  • Hieronder kun je, als het goed is, een interactief werkblad met uitgewerkt antwoordblad printen.

Je begrijpt nu dat je het rijtje meter-decimeter-centimeter-millimeter heel goed uit je hoofd moet leren. Elke stap naar rechts is een tien keer zo grote maat:.

Dan is dit de gelegenheid om de kennis weer op te poetsen. Een decimeter korten hoeveel is een decimeter af met dm? Verzin zelf een leuk liedje; Mter, tralala….

Van millimeter naar decimeter

Als je dit rijtje kent, kun je ook allerlei andere dingen uitrekenen: Je houdt dan het overzicht, ook voor later, via plaatjes van de stof en uitgelegde antwoorden. Zit je niet meer op school? Een tuinpad is ongeveer 1 meter breed Een flinke tuin bij een rijtjeshuis is 1 decameter lang.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Lukt het niet om een werkblad te printen. Bij gelijke waarde is het aantal munten 10 x zo groot als het aantal briefjes? Je ziet een mooie kast die in je kamer past, hoeveel is een decimeter. Klik hier voor meer informatie over het belang van een leerwerkboek.

Oude maten   Een eeuw geleden was de myriameter  een term voor 10 km.

Centimeter naar decimeter omrekenen

Klik hier voor meer informatie over het belang van een leerwerkboek. Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Oude maten   Een eeuw geleden was de myriameter  een term voor 10 km. Tot maakte de myriameter deel uit van het officiële SI-stelsel.

De planken zijn 75 cm lang. Hoeveel planken zijn samen 3 meter. Hieronder zie je vijf of meer pdf-werkbladen die altijd zonder problemen kunnen worden geprint.

Klik hier om dit probleem op te lossen. Als je dit rijtje kent, kun je ook allerlei andere dingen uitrekenen: Een straat met 18 rijtjeshuizen is ongeveer 1 hectometer lang. Maar 10 munten van 1 euro zijn evenveel waard als 1 briefje van 10 euro. Dan is dit de gelegenheid om de hoeveel is een decimeter weer op te poetsen. Met deze leerwerkboeken worden hiaten in kennis voorkomen.

Een briefje van 10 euro is 10 x zo veel waard als een munt van 1 euro. Lengte Een cd is ongeveer 1 millimeter dik. Op school leer je ze allemaal kennen.

Hieronder kun je, als het goed is, een interactief werkblad met uitgewerkt antwoordblad printen.

Je ziet een mooie kast die in je kamer past. Het gevolg is dat je het aantal dan door 10 deelt. Maak er een liedje van en zing dat een paar keer per dag!