Frans modehuis onder leiding van yves saint laurent

Geplaatst op: 20.03.2019

Met een zenuwinzinking werd hij opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. In zeer korte tijd blaast hij het Franse modehuis Carven nieuw leven in.

Hij adoreerde de schrijver Marcel Proest, en hij had graag in zijn decadente en destructieve wereld geleefd. In stopte hij met werken en trok zich terug. Merkkleding Bronnen en referenties: Frans modehuis Carven, herboren en trendsetter Carmen de Tomassa is de oprichtster van het Franse modehuis Carven. Alexa Chung Alexa Chung is een spectaculair mooi meisje. Hij zat niet bij de pakken neer en richtte samen met zijn zakenpartner en minnaar Pierre Bergé zijn eigen modehuis op: De volledige naam van Gucci is de G….

De modekoning hield niet van de aandacht die gepaard ging met het uitoefenen van het vak. Hij is aangenomen als creatief directeur! Pagina's die ISBN magische links gebruiken. Alexa Chung Alexa Chung is een spectaculair mooi meisje. Door Vogue komt Yves in contact met het grote modehuis Christian Dior toen ter tijd de beroemdste couturierwelke hem gelijk onder zijn hoede neemt.

Geschiedenis

Zijn vader was Charles Saint Laurent een manager bij een scheepvaartmaatschappij en manager bij een verzekeringsmaatschappij. Door Vogue komt Yves in contact met het grote modehuis Christian Dior toen ter tijd de beroemdste couturier , welke hem gelijk onder zijn hoede neemt.

In werd het modehuis van Yves Saint Laurent voor ongeveer miljoen dollar verkocht aan het farmaceutische bedrijf Sanofi. Datzelfde jaar wordt besloten door de ouderdom, drugsmisbruik, depressie, alcoholproblemen van Yves, alsmede door de problemen met Gucci, het modehuis YSL te sluiten. Al op jonge leeftijd raakte de jongen gefascineerd door kleding.

  • Toen hij jong volwassen was begon daar zijn carrière als modeontwerper op te bouwen.
  • In het jaar was de eer voor Roberto Ca…. Totdat het modehuis de jonge en talentvolle modeontwerper Guillaume Henry aantrekt.

Het succes vrat echter aan mentaal aan de chronisch nerveuze ontwerper. Zijn man Pierre Berg ze waren niet officieel gehuwd omdat dit in die tijd nog niet gebruikelijk was werkte nauw met hem samen. In andere please like me netflix usa Wikimedia Commons.

Mens en Gezondheid Subrubriek: Geschiedenis In is het Franse modehuis Carven opgericht door de nu jarige Carmen de Tomassa. Merkkleding, hoe kom je daar aan, de eindverantwoordelijke stafarts verloskunde en de eindverantwoordelijke neonatoloog vermeld, frans modehuis onder leiding van yves saint laurent.

Ontwerper Guillaume Henry

Tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog in werd ook Yves Saint Laurent opgeroepen om zijn Franse vaderland te dienen. Pagina's die ISBN magische links gebruiken. Yves' vader, Charles Saint Laurent, was een manager bij een verzekeringsmaatschappij. Reageer op het artikel "Yves Saint Laurent, gepest, verslaafd en beroemd" Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel.

Hij was een genie als het op modeontwerpen aankwam. Aan het einde van zijn carrire zei hij: Oase en kunst in Marakkech: ? Hij gebruikte drugs en medicatie. Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia: Zijn moeder heette Lucien Mathieu. In kondigde de ontwerper zijn pensioen aan en trok hij zich terug uit de openbaarheid.

Algerijnse oorlog

Eén van zijn eerste fans was Chaterine Deneuve, die heel vaak zijn kleding heeft gedragen. Aan het einde van zijn carrière zei hij: Zijn moeder heette Lucien Mathieu. Binnen drie weken stortte hij psychisch in.

  • Zijn partner Paul Bergé, die zichzelf ‘hard en vervelend’ noemde, regelde veel van Yves’ zaken.
  • Regelmatig streed hij tegen depressies en overdadig gebruik van drank en drugs.
  • Totdat ze stopt met ontwerpen.
  • Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Totdat het modehuis de jonge en talentvolle modeontwerper Guillaume Henry aantrekt. Hij gaat werken bij het blad Vogue, welke zijn schetsen publiceert. Merkkleding, voor en nadelen special Goedkope Bjrn Borg kleding, risicos zijn onlosmakelijk verbonden met ondernemen.

Laurent is op dat moment 21 jaar oud en krijgt de leiding over het modehuis. Niets is meer overgebleven van de glorie van het modehuis. Fotografen smeekte haar de naam te geven van frans modehuis onder leiding van yves saint laurent ontwerper van haar jurkje: In kwam de wereldberoemde doorkijkblouse!

Navigatiemenu

Midden jaren zestig ontwierp Saint Laurent een collectie wollen tricotjurken geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. Zijn uitvaart vond plaats op donderdag 5 juni, in de Saint-Rochkerk in Parijs. Na twintig dagen werd hij echter vanwege een zenuwinzinking opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, waar hij onder andere met elektroshocktherapie werd behandeld.

Yves ontwierp de collectie, Pierre nam de zakelijke kant voor zijn rekening en brengt het merk YSL op de markt.

Slechts nmaal in al die jaren heeft hij een volledig zwarte collectie ontworpen. Net als bij lady Diana werd, toen de kist de kerk in werd gedragen, is het hip en behoorlijk goed vertegenwoordigd. Ondanks dat Carven niet echt vooruitstrevend is, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.