Hoogste temperatuur in nederland

Geplaatst op: 07.01.2019

Regenrecord maand augustus In de maand augustus is in Maasland ,2 mm regen gevallen. Het grootste deel van België en Nederland telt normaal gemiddeld over het tijdvak - nul tot zeven tropische dagen per jaar, het oosten van Nederlands Limburg acht.

Daarnaast gebruikt men in België ook de term hondsdag , voor een dag waarop ten eerste de minimumtemperatuur 18,2 °C overschrijdt en ten tweede de maximumtemperatuur 29,6 °C overschrijdt. De zomer van telde in het zuiden van Nederland 15 tot 20 tropische dagen. Tijdens een storm van 20 op 21 november daalde in Leeuwarden de luchtdruk met 47 hPa in 24 uur.

In sommige jaren met warme zomers loopt dat aantal wel op tot meer dan 20 tropische dagen. In de zomer van kwam de temperatuur in Arcen op 23 dagen boven de 30 graden.

Het werd  38,6 C? Daarnaast gebruikt men in Belgi ook de term hondsdagvoor een dag waarop ten eerste de minimumtemperatuur 18,2 C overschrijdt en ten tweede de maximumtemperatuur 29,6 C overschrijdt?

Hierbij zijn geen sneeuwduinen in hoeveel kilo mag je tillen metingen meegenomen. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Hoogste temperatuur in nederland Wikidata-item Deze pagina citeren.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Heel uitzonderlijk was ook augustus Meeste  neerslag  in 24 uur In Amsterdam viel op 9 augustus mm regen in één etmaal.
  • Bronnen en voetnoten Een groot deel van de tekst op deze pagina, of een eerdere versie daarvan, is afkomstig van de website van het KNMI.
  • Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27 jul om Uitzonderlijke snelle luchtdrukdaling in 3  dagen.

Opgetreden extremen

In sommige jaren met warme zomers loopt dat aantal wel op tot meer dan 20 tropische dagen. De hoogste temperatuur op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel in de Belgische Kempen , waar men sinds waarnemingen doet, bedroeg 38,2 °C en werd gemeten op 20 augustus In andere talen Čeština Deutsch Slovenčina Koppelingen bewerken. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Meeste bliksemontladingen in 24 uur Op 17 juni   werd er ca. Hoogste temperatuur in Nederland In Nederland is de hoogste temperatuur ooit gemeten op 23 augustus in Warnsveld.

Het grootste deel van België en Nederland telt normaal gemiddeld over het tijdvak - nul tot zeven tropische dagen per jaar, het oosten van Nederlands Limburg acht.

  • De luchtdruk was enkele dagen extreem hoog:
  • Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Grootste luchtdrukdaling in 24 uur. Hierbij zijn geen sneeuwduinen in de metingen meegenomen.

Meeste  neerslag  in 24 uur In Amsterdam viel op 9 augustus mm regen in n etmaal. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Uitzonderlijke snelle luchtdrukdaling hoogste temperatuur in nederland 3  dagen.

Primary links

De hoogste temperatuur op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel in de Belgische Kempen , waar men sinds waarnemingen doet, bedroeg 38,2 °C en werd gemeten op 20 augustus Overgenomen van " https: In Duitsland hanteert men voor Heißer Tag dezelfde definitie als voor een tropische dag of hittedag in België en Nederland maximumtemperatuur 30  °C of hoger.

Meeste bliksemontladingen in 24 uur Op 17 juni   werd er ca. Grootste luchtdrukdaling in 24 uur. Sneeuwrijkste winter Met 37 sneeuwdagen hoogste temperatuur in nederland de sneeuwrijkste winter! Regenrecord maand augustus In de maand augustus is in Maasland ,2 mm regen gevallen.

Koudste periode Met gemiddeld  ,3 C is  het tussen 18 en 27 januari de koudste periode.

Actuele waarnemingen

Zwaarste storm De zwaarste storm die over Nederland trok was op 7 september Meeste neerslag in één uur Op 28 juni viel op het KNMI station Herwijnen  79 mm neerslag in minder dan één uur tijd. Laagste temperatuur Nederland In Nederland is in Winterswijk de laagste temperatuur ooit gemeten op 27 januari Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Laagste temperatuur Nederland In Nederland is in Winterswijk de laagste temperatuur ooit gemeten op center parcs de eemhof zeewolde nederland januari In de jaren negentig van de 20e eeuw zijn vaak tropische temperaturen gemeten, hoogste temperatuur in nederland.

Warmste winter Met gemiddeld 6,0 C is de warmste winter. Zwaarste storm De zwaarste storm die over Nederland trok was op 7 september Hoogste temperatuur in Nederland In Nederland is de hoogste temperatuur ooit gemeten op 23 augustus in Warnsveld. Hierbij zijn geen sneeuwduinen in de metingen meegenomen. Hoogste temperatuur in nederland Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Meer informatie

Grootste  sneeuwhoogte De grootste sneeuwhoogte  is in januari op Terschelling. Het werd  38,6 ˚ C. Laagste temperatuur Nederland In Nederland is in Winterswijk de laagste temperatuur ooit gemeten op 27 januari Overgenomen van " https:

Langste koudegolf Tussen 4 februari en 24 februari hadden we de langste koudegolf met 21 dagen. Laagste temperatuur Nederland In Nederland is in Winterswijk de laagste temperatuur ooit gemeten hoogste temperatuur in nederland 27 januari Regenrecord maand augustus In de maand augustus is in Maasland ,2 mm regen gevallen? Langdurigste regen De dag met de langste neerslagduur is 9 maart  met in De Bilt  24 uur neerslag.