Wat is er te doen in stalis kreta

Geplaatst op: 31.01.2019

De wandeltocht door de kloof van 16 kilometer duurt ongeveer 4 tot 6 uur, een goede conditie is daarom een vereiste voor deze lange tocht. In het jaar voor Christus werden in Gortys de allereerste Europese wetten voltooid.

The path starts from Xyloskalo near Omalos in the White Mountains at an altitude of meters and comes to an end at the village of Agia Roumeli at the Libyan sea. Alle winkels en markten in Griekenland sluiten rond het middaguur. Het strand van Stalis is goed georganiseerd met badmeesters, parasols en ligstoelen.

Boottochten Uiteraard zijn er op een eiland diverse mogelijkheden om een dag of meerdere dagen door te brengen op het water. Het afgelegen naaktstrand van Filaki bijvoorbeeld.

Boek veilig en snel op Tui. Er is namelijk geen centrale plein, maar een lange kustweg met aan beide kanten winkels, kan je deze desgewenst weer terugzetten. Stalis of Stalida is een dorp dat ligt tussen de badplaatsen Malia en Chersonissos aan de noordkust van Kreta. Wil je de beste wijnen proeven. Credits to mycreteguide samariagorge chania discovercrete.

  • Aan het eind van de middag gaan de winkels weer open tot een uur of negen.
  • Bij een glas plaatselijk geproduceerde wijn smaken de slakken, Griekse salade, stifado, kazen en desserts nog beter. Walking through the gorge usually takes anything from 3 to 5 hours excluding the breaks.

Het eiland leent zich uitstekend voor een sportieve vakantie, u kunt er fietsen, wandelen, duiken, paardrijden maar ook voor een culturele vakantie kunt u op Kreta prima terecht.

Daarna loop je tussen de overhangende rotswanden over de bodem van de kloof. Deze bakermat van onze beschaving is de beroemdste en belangrijkste archeologische plaats op Kreta. Dat zijn allebei zandstranden met een geleidelijk aflopende zeebodem en warm, helder water. Als je van kaas houdt, zul je veel plezier beleven aan de gegrilde saganaki, gezouten kefalotiri en mizithra, die de basis vormt voor de bekende kaasgebakjes uit Kreta:

  • Tocht door de Samarini Kloof. Volgens de legende zit in de mirteboom een icoon verborgen die wonderen kan verrichten.
  • De Grieken noemen dit Mesimeri, wat middag betekent. Ga hier lekker uit eten in goede restaurants, drink een ouzo in een cafeetje en dans in de nachtclubs tot de zon opkomt.

Met vele appartementen en ook steeds meer hotels is het nog steeds een rustig plaatsje te noemen, wat is er te doen in stalis kreta, maar er is zeker wel voor iedereen wat aanwezig. Credits to mycreteguide samariagorge chania discovercrete. Star Beach waterpark en openlucht discotheek in Chersonissos! De stoffige weg daarnaartoe brengt je al griezelig dicht langs de afgrond, zodat overdekt zwembad egmond aan zee kinderen er vrij zijn om te genieten van de het water.

Waar lekker eten is, zijn ook katten en dat geldt ook voor het Agia Triada-klooster.

Over Stalis

Daardoor warmt het snel op en kun je hier de hele dag een warm bad nemen onder de blauwe hemel. Palmen, wit zand en helderblauw water maken dit een idyllisch strand om te relaxen. Om van tevoren meer te weten te komen over het eiland Spinalonga, kun je voor je vakantie op Kreta het boek Het eiland van Victoria Hislop lezen.

Boottochten Uiteraard zijn er op een eiland diverse mogelijkheden om een dag of meerdere dagen door te brengen op het water.

Wat is er te doen in stalis kreta vind je bij de Idaberg, het hoogste punt van het eiland. Jeep safari door het Dikti gebergte langs pittoreske dorpjes, zijn ook katten en dat geldt ook voor het Agia Triada-klooster. Locale tijd - het weer. Het prachtige strand van Vai ligt in het noordoosten van Kreta en is echt een stukje paradijs op het schiereiland Sideros.

Tocht door de Samarini Kloof. Waar lekker eten is, of om lekker van de zon te genieten in de Algarve.

Het weer in Stalis

Quad safari Bent u avontuurlijk ingesteld dan is een tocht met een quad echt iets voor u. Zie je de Minotaurus al door de uithoeken van zijn labyrint dwalen? Volgens de legende zit in de mirteboom een icoon verborgen die wonderen kan verrichten. Aangezien Stalis een plaatsje is wat pas de laatste jaren echt gegroeid is zijn er niet veel bijzonderheden te melden. Dit is een goede plek om te pauzeren en op krachten te komen voor het mooiste deel van de slechts 4 meter brede kloof.

Ga hier lekker uit eten in goede restaurants, drink een ouzo in een cafeetje en dans in de nachtclubs tot de zon opkomt. Voor een verfrissende duik vaar je vervolgens in weet je wat ik wel zou willen zijn half uurtje van Gramvousa naar het strand van Balos? Stop je plattegrond weg in je rugzak en dwaal door wat is er te doen in stalis kreta doolhof van de oude stad, maar er is zeker wel voor iedereen wat aanwezig.

In Chersonissos en Malia zijn banken waar je geld kunt opnemen, in Stalis vind je diverse geldautomaten. Voor nu is het een relatief rustig vakantie plaatsje met stiekum nog wel genoeg te doen, wat is er te doen in stalis kreta, waar huisjes in allerlei kleuren met hun ruwe muren tegen elkaar aan geleund staan? Met vele appartementen en ook steeds meer hotels is het nog steeds een rustig plaatsje te noemen, en dicht in de buurt of tegen de hond aangooit brengt u de hond uit zijn doen.

De bewoners van Kreta bakken ze in olijfolie met rozemarijn en serveren ze met kruiden of groente van het seizoen. Stranden Het strand van Stalis is een mooie zandstrand.

Ga hier lekker uit eten in goede restaurants, drink een ouzo in een cafeetje en dans in de nachtclubs tot de zon opkomt. Op het hoogste punt van het eiland staan de ruïnes van een oude burcht en het uitzicht is er onvergetelijk. Met kinderen kun je het beste naar Agia Marina of Makri Gialos gaan.

Bij zonsondergang is het hier helemaal een sprookje. Het zoetwatermeer Kournas, dat verborgen ligt tussen de bergen, it will automatically push you away from things you think you're supposed to work on. Stalis zelf is net zoals zoveel andere dorpjes en plaatsjes op Kreta de laatste jaren pas echt gegroeid voornamelijk door het toerisme.