Profielschets commissaris van de koning drenthe

Geplaatst op: 13.01.2019

De profielschets is na de Statenvergadering te raadplegen op de website van Provinciale Staten. Nieuws 21 juni Profielschets nieuwe commissaris van de Koning overhandigd aan minister Plasterk Tijdens een bijzondere Statenvergadering heeft het Drents parlement de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Drenthe vastgesteld en aangeboden aan minister Plasterk.

De reacties zijn binnengekomen via onder andere Facebook, Twitter en ons vaste Drentse burgerpanel.

Profielschets commissaris van de Koning gereed Tijdens een extra Statenvergadering op woensdag 21 juni stelt het Drents parlement de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Drenthe vast en bieden zij deze aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties BZK , dhr. Vertrouwenscommissie Om het proces van de werving van een nieuwe commissaris van de Koning te begeleiden, is tijdens de Statenvergadering van 7 juni een vertrouwenscommissie ingesteld.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de vergadering te volgen via internet of vanaf de publieke tribune. De nieuwe commissaris van de Koning wordt op voordracht van de minister benoemd bij Koninklijk Besluit, voor een periode van 6 jaar.

Baltes gaf een toelichting op de profielschets en schetste hoe deze tot stand is gekomen.

Er is geen evenement gepland. Baltes geeft een toelichting op de profielschets en vertelt hoe deze tot stand is gekomen. Het Drents parlement heeft met de campagne "Mijn Drentse commissaris" alle Drenten uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe commissaris van de Koning. Deze gesprekken en de eerder gemaakte profielschets vormden de basis voor het advies van de vertrouwenscommissie aan het Drents parlement.

Blijf op de hoogte Emailadres.

  • De vicevoorzitter van het Drents parlement is de voorzitter van de commissie.
  • De vicevoorzitter van het Drents parlement is de voorzitter van de commissie. Iemand die middenin de samenleving staat en zich in kan leven in de Drentse cultuur.

Sinds 5 november is zij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het Drents parlement doet vervolgens aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken een aanbeveling voor de nieuwe commissaris van de Koning. De vertrouwenscommissie voert de gesprekken met de kandidaten. Het Drents parlement doet vervolgens aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken een aanbeveling.

Vergaderingen Vergaderingen Archief Vergaderschema. Documenten Schriftelijke vragen Inspreken.

  • Het Drents parlement doet vervolgens aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken een aanbeveling. Klijnsma was actief bij veel maatschappelijke organisaties op het gebied van sociale zorgen welzijn, zoals het Liliane Fonds, de Stichting Korrelatie en de Start Foundation.
  • Nieuws 21 juni Profielschets nieuwe commissaris van de Koning overhandigd aan minister Plasterk Tijdens een bijzondere Statenvergadering heeft het Drents parlement de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Drenthe vastgesteld en aangeboden aan minister Plasterk. Om het proces van de werving van een nieuwe commissaris van de Koning te begeleiden, is tijdens de Statenvergadering van 7 juni een vertrouwenscommissie ingesteld.

Vertrouwenscommissie Om het proces van de werving van een nieuwe commissaris van de Koning te begeleiden, is tijdens de Statenvergadering van 7 juni een vertrouwenscommissie ingesteld! De vergadering start om. De inwoners van Drenthe zijn met de publiekscampagne "Mijn Drentse commissaris" gevraagd om mee te denken over de nieuwe commissaris.

Lees hier de mening van Drenthe. Loopbaan en nevenfuncties De in Drenthe geboren en getogen Jetta Klijnsma heeft diverse bestuurlijk functies gehad. Op woensdag 21 juni heeft de minister van BZK de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in ontvangst genomen, profielschets commissaris van de koning drenthe.

Presentatie profielschets commissaris v d Koning

Naast inwoners zijn ook maatschappelijke organisaties, ondernemers en bestuurders uit Drenthe gevraagd mee te denken over de nieuwe commissaris. Bekijk de de officiële bekendmaking van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Documenten Schriftelijke vragen Inspreken. Hierna kunnen belangstellenden hun reactie aan de minister kenbaar maken.

Hierna kunnen belangstellenden hun reactie aan de minister kenbaar maken. De vicevoorzitter van het Drents parlement, dhr. Op 21 juni is door het Drents parlement de profielschets voor de nieuwe commissaris vastgesteld. De vicevoorzitter van het Drents parlement is de voorzitter van de commissie. Regio - Het Drents parlement heeft vrijdagmiddag besloten mevrouw Jetta Profielschets commissaris van de koning drenthe voor te dragen als nieuwe commissaris van de Koning bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bekijk de de officile bekendmaking van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Jaarverslag 2017 en cv

Hoofdmenu Home actueel vergaderingen drents parlement ontmoet contact kalender over deze site thema. Aan het einde van de vergadering stelt het Drents parlement de profielschets vast, waarna deze wordt aangeboden aan Minister Plasterk.

Hoofdmenu Home Actueel ga naar:

  • Dit doet hij door de vacature te plaatsen in de Staatscourant.
  • Lees hier de mening van Drenthe.
  • Hoofdmenu Home Actueel ga naar:
  • Vervolgens stelt de minister de vacature open.

De vertrouwenscommissie voert de gesprekken met de kandidaten! Ook zijn er gesprekken gevoerd met Drentse bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en ondernemers. Het Drents parlement doet vervolgens aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken een aanbeveling.

In de profielschets staan de verwachtingen die  het Drents parlement heeft van een nieuwe commissaris van de Koning. Er is geen evenement gepland! Zoeken binnen deze website Snelzoeken Zoekterm.

Vervolgens stelt de minister de vacature open.

Profielschets

Zoeken binnen deze website Snelzoeken Zoekterm. Contact Contact Bereikbaarheid Statengriffie medewerkers. Extra Statenvergadering Op 21 juni bespreekt het Drents parlement het profiel van de nieuwe commissaris van de Koning in Drenthe met de minister van BZK tijdens een extra Statenvergadering.

Van 17 juni tot 5 november was zij Tweede Kamerlid.

Ook was ze van januari tot maart waarnemend burgemeester in Den Haag. De reacties zijn binnengekomen via onder andere Facebook, Twitter en ons vaste Drentse burgerpanel. Veranderende samenleving Ruimtelijke ordening en mobiliteit Leefbaarheid en regionale economie.