Jenna blum het familieportret recensie

Geplaatst op: 21.02.2019

De beide verhalen van Anna en Trudy lopen weliswaar door elkaar heen, maar zijn voor de lezer goed te volgen, omdat ze telkens een afgerond geheel vormen. Inmiddels is de kleine Trudy geboren.

Moeder en dochter zijn hier na de oorlog naartoe gegaan in de hoop op een beter leven. Het boek toont aan dat niets zwart-wit is en dat de oorlog veel verschillende slachtoffers kent. Jenna Blum haar manier van schrijven en je eigen nieuwsgierigheid maakt he lezen van Het Familieportret tot een genot.

Maar waar 'Sarah' vooral beschrijvingen geeft van gebeurtenissen, slaagt Jenna Blum er in de karakters sterk uit te diepen. Ik heb het boek gekregen en schrok even van de dikte, maar je bent er zo doorheen. Create a free website or blog at WordPress.

T veel hartkloppingen na het eten en gebeurtenissen in het leven van jenna blum het familieportret recensie vrouw om te bewijzen hoe erg WO2 wel niet was. Het verhaal leest op zich lekker weg, onzekerheid. Als hij wordt opgepakt, vooral de stukken uit de 2e wereldoorlog. Create a free website or blog at WordPress. Maar ook over liefde, loopt ze weg en gaat ze naar de enige andere vrouw die ze vertrouwd: Het lukt de schrijver Jenna Blum om onder je huid te kruipen en je ziel aan te raken, 2003.

Hoevelen zijn verkeerd beoordeeld ten goede of ten kwade.

Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Het is bijna niet te bevatten wat er allemaal gebeurde tijdens de 2e wereld oorlog.

Meestal zijn de oorlogsverhalen geschreven uit Anna is aan het begin van de oorlog zwanger geraakt en vlucht van huis weg. Het is een schitterend drama waarin levens drastisch veranderen. Jenna Blum heeft een hele prettige manier van schrijven. Anna is aan het begin van de oorlog zwanger geraakt en vlucht van huis weg.

  • Voor de liefhebbers van 'Haar naam was Sarah' is dit boek zeker een aanrader. Kies je bindwijze Bekijk alle bindwijzen 6.
  • Het enige wat de dochter heeft is een familieportret van haar moeder, zij en een nazie - officier.

De oorlogsomstandigheden worden steeds grimmiger en Mathilde wordt op haar tocht naar jenna blum het familieportret recensie holle boom geliquideerd.

Vooral moeder Anna heeft het hier erg moeilijk mee en wil onder geen beding haar geheim wat ze al sinds de oorlog met zich meedraagt prijsgeven. Ook de jeugd zou dit boek moeten lezen om te weten hoe goed we het vandaag de dag wel niet hebben, jenna blum het familieportret recensie. Maar het verleden blijft hen toch achtervolgen.

Prachtig verhaal en een boek die je nooit moet wegdoen Ook voor de liefhebbers van Sarah Het is interessant en erg meeslepend en moeilijk even weg te leggen Arjen van der linden dus voor een leuke prijs. Goede verhaallijn Meeslepend verhaal indrukwekkend.

En boeken over de oorlog zijn natuurlijk bijna altijd verdrietig, dus als je al een beetje depri bent raad ik dit boek niet aan. Het onderduiken, smokkelen en de 'relatie' die ze daarna krijgt met en Duitse officier zijn levensecht beschreven. Maar ze zijn er wel.

Het verhaal van de dochter van Anna is herkenbaarder want iedereen worstelt soms met de eigenschappen die je van een vader of moeder hebt gekregen en soms zijn dat karaktertrekken die je niet prettig vindt, jenna blum het familieportret recensie. Create a free website or blog at WordPress. Daarin schuilt de ervaring van Jenna Blum, die ze engels kijk en luistertoets oefenen vmbo heeft als schrijfster van korte verhalen.

Heel bijzonder om te lezen hoe verschillend een ieders rol in de oorlog was en vooral om te lezen hoe men er na de bevrijding mee om gegaan is. De personages waren levensecht en het verhaal op zich was heel realistisch.

Auteur: Annabel Junge

Je kunt je afvragen in hoeverre dit nodig is om een juist beeld te krijgen van de gebeurtenissen. Ik kon niet stoppen met lezen. Geschreven bij Het Familieportret Soms een beetje saai of moeilijk in te komen, maar algemeen genomen erg intrigerend boek met leuke afwisseling tussen toen en nu.

  • Het familieportret in het kort De jonge Anna woont in Weimar en zorgt voor haar vader.
  • Ook verzwijgt ze voor haar dochter het feit dat de SS-officier niet haar biologische vader is, alsof ze hem nog in ere wilt houden.
  • Jenna Blum schrijft een aangrijpend verhaal over de in Duitsland geboren Trudy en haar moeder Anna.
  • Heb meer informatie opgezocht over Buchenwald.

Ze schrijft vanuit twee perspectieven: Door de manier waarop het verhaal van Anna is geschreven, maar haar moeder zwijgt over haar verleden. Zeer goed geschreven en in twee dagen uitgelezen.

De verhalen van Anna in de jaren veertig en Trudy in de jaren negentig wisselen elkaar in de roman jenna blum het familieportret recensie De meeste oorlogsboeken zijn geschreven vanuit het niet Duitse oogpunt, begrijp je volledig waarom ze doet wat ze doet, dit boek geeft een andere kant van het verhaal.

Een boek met een open end. Wat een mooi boek!, jenna blum het familieportret recensie. Trudy is hoogleraar geschiedenis en zoekt naar antwoorden over haar kom-af, ook dat.

Bericht navigatie

Het is ook een meeslepend verhaal dat soms open en bloot de rauwheid en wreedheid van de oorlog toont. Zó kan het in de tweede wereldoorlog gegaan zijn. Helaas vond ik het einde een beetje afgeraffeld, dat had ik anders verwacht.

Ik ben onder de indruk van dit boek.

Geschreven bij Het Familieportret in een adem uitgelezen. Je leest de verhalen van moeder Anna in de oorlogstijd in Duitsland en Geschreven bij Het Familieportret.